E-Fatura E-Arşiv Programı

Pratik başvuru süreci ile e-faturaya geçişini kolayca yapın. Daha kolay, hızlı ve ekonomik e-fatura, e-arşiv uygulamasına sahip olun.

Illustration of digital devices isolated

Kolay e-Fatura Süreci

Hızlı e-fatura geçişi için e-dönüşümü hemen yapın. 

Yıllık alımlardaki ücretsiz e-fatura kontör fırsatını kaçırmayın.

e-Faturaya geçin, hız kazanın, dilediğiniz her yerden fatura kesin.

Ön MUHASEBE YAZILIMI

Ofisiniz Her Zaman Yanınızda

Hesapbilir platformunu kullanarak ön muhasebe işlemlerinin tümü bulunduğunuz mekandan ister bilgisayar ister tablet isterseniz cep telefonunuz ile kolayca yapabilirsiniz.

Kolay ve Hızlı Fatura

Maliyet avantajı sağlayın ve operasyonel yükünüzü azaltın. Kağıt, postalama ve mutabakat gibi işlemlere son verin.

Kargo masrafına son

e-Fatura ve e-Arşiv sayesinde kağıt fatura kargolama işlemine son verir. Kargo maliyet olmasın.

Faturanızı anında iletin

e-Fatura olarak oluşturduğunuz faturalar anında müşterinize ulaşır. Faturalarınızın kargoda kaybolmasın.

Tahsil Edin

e-Fatura online tahsilat ile müşterinizin kredi kartından ister tek çekim ister taksitli hemen tahsil edebilisiniz.

Gelen Fatura Entegrasyonu

Size gelen e-faturaları tek tıkla alış faturası olarak kaydedin, zamandan tasarruf yapın, hataları ortadan kaldırın.

Uygun Fiyat

Hesaplı e-kontör fiyatlarıyla e-Fatura ve e-Arşiv maliyetinizi azaltın. 0,30 TL’den başlayan fiyatlar ile kullanın.

Hemen Abone Ol!

Sıkça Sorulan Sorular

E-fatura ve e-arşiv farkı nedir?

Eğer fatura gönderdiğiniz müşteriniz e-fatura mükellefi ise oluşan belge “e-Fatura”, e-fatura mükellefi değilse “e-Arşiv Fatura” olarak isimlendirilir. Fatura oluşturma anında sistem vergi numarası üzerinden sorgulama yaparak, e-Fatura veya e-Arşiv Fatura seçimini otomatik olarak yapar.

E-fatura başvurusu nasıl yapılır?

E-fatura başvurusu yapabilmek için öncelikle mali mühür gereklidir. Şahıs firmanız var ise e-imza ile de başvuru yapabilirsiniz. Hesapbilir platformu üzerinden e-fatura başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Başvurunuz sonrasında entegratör firmadan 1-2 gün içinde gelen e-posta ile aktivasyon işlemleri tamamlanır. Son olarak size iletilen hesap bilgilerini Hesapbilir paneline tanımlayarak e-fatura kullanmaya başlayabilirsiniz. Mevcut entegratörünüzü değiştirmek istiyorsanız bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

E-fatura nasıl iptal edilir?

Temel e-Fatura iptali GİB’de bulunan “E-Fatura İptal Portalı” yapılmaktadır. Ticari e-Fatura iptali için alıcı 8 gün içerisinde faturayı rededebilir. e-Arşiv Fatura ise Hesapbilir platformu üzerinden kolayca yapılabilir.

e-Faturaya geçince e-defter kullanımı da zorunlu mu?

İsteğe bağlı e-faturaya geçiş yapan firmaların e-deftere geçmeleri zorunlu değildir. Ancak 2018-2019 yılı cirosu 5 milyon TL’yi aşan ve 1 Temmuz 2020’de e-fatura ve e-arşiv sistemine geçen firmaların 1 Ocak 2021 tarihinde e-deftere geçiş yapmaları zorunludur. Bununla birlikte cirosu 5 milyon TL’nin altında olan ve e-fatura kullanmayan firmalar da e-deftere isteğe bağlı geçiş yapabilir.

E-fatura entegrasyonunun faydaları nelerdir?

E-fatura entegrasyonu sayesinde, elektronik faturalarınızı, istediğiniz yerden istediğiniz zaman bilgisayar veya cep telefonunuz üzerinden kolayca oluşturabilirsiniz. Normal faturanın tüm masraflarından da (kargolama bedeli, zarf, koçan vb.) kurtulursunuz. Ayrıca yasal süreç boyunca (10 yıl) faturalarınızın güvenli ve ücretsiz bir şekilde saklanmasını da sağlanır.

E-fatura nasıl kesilir?

Yapacağınız hızlı ve kolay e-fatura geçişi sonrasında, Hesapbilir platformu üzerinden normal fatura keser gibi e-Fatura veya e-Arşiv Fatura oluşturabilirsiniz.

e-Fatura sistemine geçiş şartları neler?

GİB tarafından yayınlanan tebliğe göre, 2020 yılında cirosu 5 milyon TL’yi aşan firmaların 1 Temmuz 2021’de e-fatura ve e-arşiv faturaya geçmeleri zorunludur. Diğer işletmeler için e-Fatura geçişi isteğe bağlıdır.

Yıl içerisinde e-faturaya geçebilir miyim?

2019 veya 2020 cirosu 5 milyon TL ve üzeri olan şirketlerin 1 Temmuz 2021’den itibaren e-fatura kullanması zorunlu tutulurken, zorunluluk kapsamı dışında olan ve gönüllü geçiş yapmak isteyen firmalar yılın herhangi bir zamanında e-faturaya geçiş yapabilirler.