Sıkça Sorulan Sorular
Genel Sorular
Ücretsiz Dene butonuna tıklayıp açılan kayıt formunu doldurarak hesabını oluşturabilirsiniz. Üyelik adımlarını tamamladıktan sonra Hesapbilir’i ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Ücretsiz kullanım süreniz 15 gündür. Bu süre sonunda aylık veya yıllık abonelik seçenekleri ile devam edebilirsiniz.
Hayır, deneme süresi boyunca Hesapbilir’e girdiğiniz veriler siz silmediğiniz sürece silinmeyecektir. Deneme süreniz bittikten sonra dahi aynı üyelik bilgilerinizle Hesapbilir‘e giriş yapıp abonelik seçeneklerimizden herhangi biriyle kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Hayır. Hesapbilir bulut (web) tabanlı bir hizmettir, herhangi bir yatırım veya kurulum gerektirmez. Abonelik usulü ile çalışır. Hesapbilir’e kaydolurken verdiğiniz e-posta adresi ve belirlediğiniz şifre ile kullanıcı girişi yaparak internet erişiminiz olan her yerden hesabınıza giriş yapabilirsiniz.
Hesapbilir herhangi bir internet kullanıcısının sezgisel olarak rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Kullanımı kolay ve ara yüzü basittir. Yine de hazırlamış olduğumuz Kullanım Kılavuzu’ndan yararlanabilirsiniz.
Paylaştığınız bütün geliştirme talepleri Hesapbilir’i geliştirmemiz yönünde büyük önem taşıyor. Destek ekibimize ilettiğiniz talepler, ürün ekibimiz tarafından tek tek değerlendiriliyor ve geliştirme kararı alındığı takdirde planımıza alınıyor. Planlama esnasında talebin gelme yoğunluğu ve özelliğin etkileyeceği kullanıcı sayısına göre önceliklendirme belirleniyor. Talebiniz ile ilgili bir geliştirme planının olmadığı durumlarda ise destek ekibimiz size konu ile ilgili bilgilendirme yapıyor.
Ekibimiz Hesapbilir kullanımınız boyunca sınırsız ve ücretsiz destekle yanınızdadır. [email protected] adresine e-posta göndererek, uygulamanın içinden Destek sekmesinden mesaj atarak ya da hafta içi saat 09.00 – 18.00 arası 0(850) 242 10 50 numaralı telefonu arayarak bize ulaşabilirsiniz.
Hesapbilir web (bulut) tabanlı bir uygulamadır. Hesapbilir hesabınıza erişebilmek için internetinizin olması gereklidir. Hesapbilir’ e girdiğiniz veriler bulutta tutulur ve bu verilere istediğiniz zaman ve istediğiniz yerden bilgisayar, tablet veya akıllı telefon yoluyla ulaşabilirsiniz.
Hesapbilir, şirket sahibinin ön muhasebe ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmiş bir uygulamadır. Mali müşavirinizin aylık beyannamelerinizi yapacağı genel muhasebe programlarından farklıdır. Hesapbilir’in amacı, KOBİ için finansal veri oluşturma ve organize etme sürecini pratik hale getirip iyileştirerek işletme sahiplerinin finansal yönetimlerini kolayca yapabilmesini sağlamaktır.
Hesapbilir üzerinde oluşturduğunuz fatura kayıtlarının resmi değeri yoktur ancak Hesapbilir üzerinden matbu faturanızı kullanarak çıktı alırsanız faturanızı resmileştirmiş olursunuz. Diğer bir yöntem ise şu şekildedir: Hesapbilir üzerinden e-fatura ve e-arşiv kullanmaya başlayıp direkt olarak resmi fatura oluşturup dijital ortamdan müşterilerinize ulaştırabilirsiniz.
Abonelik İle İlgili Sorular
Mevcut abonelik fiyatlarımıza fiyatlar sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Hesapbilir’e kaydolarak 15 gün ücretsiz deneme süresinden faydalanabilirsiniz. Deneme süresi sırasında veya sonrasında abone olmaya karar verirseniz uygulamanın içerisinden kredi kartı bilgilerinizi girerek abone olabilirsiniz. Abone olmazsanız deneme sürenizin bitiminde ücretsiz üyeliğiniz sona erer.
Hesapbilir olarak elektronik fatura kullanıcısı olduğumuz için aboneliğinize ait faturanızı elektronik fatura (e-fatura veya e-arşiv faturası) olarak hesap sahibinin e-posta adresine gönderiyoruz. Ödemenizi takip eden 7 gün içinde faturanız e-posta adresinize gönderilecektir. Elektronik faturanızı size gönderdiğimiz e-postanın ekinde .pdf formatında bulabilirsiniz. Bu .pdf dokümanını yazdırarak muhasebe işlemleriniz için kullanabilirsiniz.
Ücretsiz deneme süresi içindeyken abone olursanız kredi kartınızdan çekim hemen yapılır ancak deneme sürenizden kalan ücretsiz süre paketinizin üzerine eklenir.
Güvenlik İle İlgili Sorular
Hesapbilir sistem altyapısı dünya standartlarına uygun olarak en yüksek seviye güvenlik önlemlerini uygulayarak kurulmuştur. Yeni çıkan güvenlik tedbirlerini düzenli olarak uygularak sürekli olarak sistemi güncelliyoruz. Verilerinizin kaybolması, sistemsel bir nedeniyle silmesi mümkün değildir.
Hesapbilir sistemi her gün yedeklenip iki hafta boyunca saklanmaktadır.
e-Fatura İle İlgili Sorular
Elektronik fatura elektronik ortamda hazırlanan ve kâğıda basılmayan bir fatura çeşididir. Elektronik faturanın iki türü vardı: e-fatura ve e-arşiv E-fatura, her iki tarafın da elektronik fatura kullanıcısı olduğu durumlarda kullanılan elektronik fatura çeşididir; Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sunucuları üzerinden alıcı ve satıcıya iletilir. E-arşiv, e-fatura kapsamında olmayan vergi mükellefi tüzel kişilere ve aynı zamanda vergi mükellefi olmayan gerçek kişilere elektronik ortamda (e-mail) fatura gönderim biçimidir.
Eğer fatura gönderdiğiniz müşteriniz e-fatura mükellefi ise oluşan belge “e-Fatura”, e-fatura mükellefi değilse “e-Arşiv Fatura” olarak isimlendirilir. Fatura oluşturma anında sistem vergi numarası üzerinden sorgulama yaparak, e-Fatura veya e-Arşiv Fatura seçimini otomatik olarak yapar.
2019 veya 2020 cirosu 5 milyon TL ve üzeri olan şirketlerin 1 Temmuz 2021’den itibaren e-fatura kullanması zorunlu tutulurken, zorunluluk kapsamı dışında olan ve gönüllü geçiş yapmak isteyen firmalar yılın herhangi bir zamanında e-faturaya geçiş yapabilirler.
GİB’in yayınladığı tebliğ, 2020 ve 2021 yılında brüt hasılatı 4 milyon TL ve üzeri olan firmaların 1 Temmuz 2022’ye kadar e-faturaya geçmeleri zorunlu hale getirildi. Her ne kadar GİB tarafından 4 milyon TL’lik bir ciro sınırı belirtilse de cirosu bu tutarı geçmeyen firmalar da e-fatura kullanıcısı olabilir. Gelir İdaresi Başkanlığı bu zorunluluk grubunu her sene güncellemekte ve her sene 1 Ocak itibariyle belirli bir kısım şirketi zorunlu olarak e-fatura ve e-arşiv kullanımına dahil etmektedir. Yukarıda belirtilen şartların dışında olan şirketler, elektronik fatura sistemine tercihleri doğrultusunda geçiş yapabilirler. Her geçen gün daha çok küçük ve orta ölçekli işletme hem maliyet azaltmak hem de operasyonel kolaylıkları için e-fatura ve e-arşiv kullanmaya başlamaktadır.
GİB’in yayınladığı tebliği, 2020 ve 2021 yılında cirosu 4 milyon TL ve üzeri olan ve e-fatura kullanım zorunluluğu olan firmaların 1 Temmuz 2022 tarihine kadar e-arşiv fatura sistemine de geçiş yapmaları gerekir. Bununla birlikte aynı gün içerisinde vergi mükellefi olmayanlara düzenlenen toplam fatura tutarı 5 bin TL’yi geçmesi durumunda e-arşiv fatura kesilmesi, vergi mükellefi olanlar için ise KDV dahil 2000 TL’yi geçmesi durumunda e-arşiv fatura kesilmesi zorunludur.
Hesapbilir’ de, GİB portalda veya bir özel entegratör aracılığıyla hali hazırda e-fatura mükellefi iseniz ve e-arşiv hizmetinden de yararlanmak istiyorsanız [email protected]’dan bizimle iletişime geçip e-arşiv başvuru sürecini başlatabilirsiniz.
Online Tahsilat İle İlgili Sorular
Pos cihazına veya sanal pos hesabına ihtiyacınız yok. Online tahsilat özelliği için iPara hesabınız olması yeterli.
Müşteriniz taksitli ödemeyi tercih ederse kredi kartı bankasının Paynet ile olan anlaşmasına göre ek komisyon ücreti ödenir. Dilerseniz bu komisyonu siz karşılayabilir veya müşterinize yansıtabilirsiniz.
Hesapbilir platformunda online tahsilat için kullanım ücreti alınmaz. Paynet hesabınız için kurulum ücreti, sabit ücret vs yoktur. Tahsilat yaparken uygun komisyon oranlarından yararlanırsınız. Paranız en fazla 7 gün içerisinde banka hesabınıza aktarılır.
Ödenmesini istediğiniz faturayı müşterinizle e-posta yoluyla paylaşabilirsiniz. Müşteriniz gelen e-posta içindeki fatura linkine tıklayarak 3D Secure ile ister tek çekim isterse taksitli ödeme yapabilir.