E-Fatura ve E-Arşiv Fatura

Pratik başvuru süreci ile e-faturaya geçişini kolayca yapın. Daha kolay, hızlı ve ekonomik e-fatura, e-arşiv uygulamasına sahip olun.

 

Kolay ve Hızlı Fatura

Maliyet avantajı sağlayın ve operasyonel yükünüzü azaltın. Kağıt, postalama ve mutabakat gibi işlemlere son verin.

Kargo Masrafına Son

e-Fatura ve e-Arşiv sayesinde kağıt fatura kargolama işlemine son verir. Kargo maliyet olmasın.

Faturanızı anında iletin

e-Fatura olarak oluşturduğunuz faturalar anında müşterinize ulaşır. Faturalarınızın kargoda kaybolmasın.

Tahsil Edin

e-Fatura online tahsilat ile müşterinizin kredi kartından ister tek çekim ister taksitli hemen tahsil edebilisiniz.

Gelen Fatura Entegrasyonu

Size gelen e-faturaları tek tıkla alış faturası olarak kaydedin, zamandan tasarruf yapın, hataları ortadan kaldırın.

Uygun Fiyat

Hesaplı e-kontör fiyatlarıyla e-Fatura ve e-Arşiv maliyetinizi azaltın. Hesaplı fiyatlar ile kullanın.

1.000 e-fatura Kontör

HEDİYE!

Ücretsiz e-Fatura Geçişi

e-fatura geçerek zamandan kazanın ve maliyetlerinizi azaltın.

Ekonomik e-fatura kontörleri hemen keşfedin.

Kolay Satışa Adım Atın!

Tam Otomatik Entegrasyon ile

  • Ürünlerinizi hızla oluşturun,
  • Stok ve fiyatları anında senkronize edin,
  • Siparişleriniz otomatik olarak faturalandırılsın,
  • e-Fatura veya e-Arşiv fatura gönderiminde sorunsuz işleyin.

Pazaryerlerindeki başarınızı artırın!

e-Dönüşüm Paketi 1.000 e-kontör hediyeli!



15 gün Ücretsiz Deneyin

Sıkça Sorulan Sorular

Eğer fatura gönderdiğiniz müşteriniz e-fatura mükellefi ise oluşan belge "e-Fatura", e-fatura mükellefi değilse "e-Arşiv Fatura" olarak isimlendirilir. Fatura oluşturma anında sistem vergi numarası üzerinden sorgulama yaparak, e-Fatura veya e-Arşiv Fatura seçimini otomatik olarak yapar.
e-Fatura; elektronik ortamda düzenlenen ve kesilen bir fatura türüdür. Kâğıda basılma zorunluluğu olmayan bu fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen format ve standartlara uygun olarak elektronik ortamda oluşturulur. Elektronik faturanın iki türü vardı: e-fatura ve e-arşiv E-fatura, her iki tarafın da elektronik fatura kullanıcısı olduğu durumlarda kullanılan elektronik fatura çeşididir; Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sunucuları üzerinden alıcı ve satıcıya iletilir. E-arşiv, e-fatura kapsamında olmayan vergi mükellefi tüzel kişilere ve aynı zamanda vergi mükellefi olmayan gerçek kişilere elektronik ortamda (e-posta) fatura gönderim biçimidir.
E-fatura başvurusu yapabilmek için şahış firmaları için e-imza, tüzel kişiler için mali mühür gereklidir. Hesapbilir platformu üzerinden e-fatura başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Başvurunuz sonrasında entegratör firma ile aktivasyon işlemleri tamamlanır. Son olarak size iletilen hesap bilgilerini Hesapbilir paneline tanımlayarak e-fatura kullanmaya başlayabilirsiniz. Mevcut entegratörünüzü değiştirmek istiyorsanız bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.
Temel e-Fatura iptali GİB’de bulunan "E-Fatura İptal Portalı" yapılmaktadır. Ticari e-Fatura iptali için alıcı 8 gün içerisinde faturayı rededebilir. e-Arşiv Fatura ise Hesapbilir platformu üzerinden kolayca yapılabilir.
Zorunlu şekilde e-Fatura uygulamasına geçen mükellefler için e-Defter kullanımı da zorunludur. Ancak e-Fatura uygulamasına geçişi isteğe bağlı olanlar e-Defter kullanmak zorunda değillerdir.
Yapacağınız hızlı ve kolay e-fatura geçişi sonrasında, Hesapbilir platformu üzerinden normal fatura keser gibi e-Fatura veya e-Arşiv Fatura oluşturabilirsiniz. VKN'ye göre e-Fatura ya da e-Arşiv Fatura olarak otomatik gönderim gerçekleştirilir.
2023 brüt hasılatı yıllık 3 milyon TL cirosu olan işletmelerin e-Fatura'ya geçişi zorunludur. Ancak ciro limiti gözetilmeksizin isteyen her işletme e-Fatura'ya geçebilir.
İsteğe bağlı olarak e-Fatura'ya geçmek isteyenler yılın herhangi bir zamanında geçiş yapabilirler. Zorunlu geçiş durumunda olanlar ise yeni yılın başında geçiş işlemlerini gerçekleştirebilir.
GİB'e ait e-Fatura portalında, e-Fatura mükelleflerinin listesi yer alır ve güncellenir. Müşterilerin e-Fatura kullanıcısı olup olmadıkları bu portal üzerinden kontrol edilebilir. Hesapbilir üzerinden VKN sorgulayarak e-Fatura mükellefi olup olmadığını hızlıca öğrenebilirsiniz.
e-Fatura uygulamasına geçen mükellefler, e-Fatura uygulamasını kullananlara kağıt fatura düzenleyemezler.
Arz edilen ürün veya hizmetin faturasının en geç 7 gün içerisinde kesilmesi gerekir. Bu nedenle en fazla 7 gün olmak üzere geriye dönük fatura düzenleme işlemi gerçekleştirilebilir.